DHARANA ZELHEM


Mijn Doel


Ik wil zoveel mogelijk mensen helpen om te leren ontspannen en om bewuster te worden. Want daar begint het uiteindelijk. Je moet je eerst bewust worden wat er is voordat je dingen kan gaan veranderen. Ik wil jou graag bewuster maken wat rust en diepe ontspanning voor je kan doen. Je bewust maken hoe belangrijk het is dat je aandacht geeft aan je lichaam en geest. Dat je niet alleen maar hoeft door te rennen. Dat juist even niks doen en met je aandacht naar je adem te gaan, je heel veel op kan leveren. Doordat je gaat trainen om je aandacht meer in het moment te hebben, zul je meer rust gaan ervaren en opmerkzamer worden. En leren dat je niet je gedachtes bent. En daardoor ga je langzaam leren dat er altijd een keuze is. Dat jij diegene bent die kan bepalen waar jij wil dat je aandacht is. En hoe je negatieve gedachtes om kunt gaan buigen in positieve gedachtes die je helpen. Niks wegdrukken maar bewust ombuigen. Ik vind positieve psychologie ook heel interessant en dat gebruik ik ook veel in mijn lessen. Leren hoe je dingen anders kunt zien. Waardoor je misschien meer los kan laten en meer kan genieten. Meer ontspanning vinden in jezelf. Ik wil je graag leren hoe je milder kunt zijn voor jezelf. Hoe je met liefdevolle aandacht kunt kijken naar stressvolle gedachtes. Waardoor je steeds meer rust en compassie gaat ervaren in en voor jezelf. En gaat ervaren wat het met je doet als je meer uit je hoofd gaat en meer kan gaan voelen. Alles meer van een afstandje leert bekijken waardoor er meer ruimte ontstaat. En dat wil ik bereiken door meditatie en yoga lessen te geven waarin je nieuwe dingen gaat leren en ervaren. Ik probeer in mijn ruimte een sfeer te creëren waarin je zoveel mogelijk kan ontspannen. Door de juiste geur te gebruiken waardoor je gelijk al meer rust kan ervaren. Ik vind het belangrijk dat de hele setting zo fijn mogelijk is omdat ik dat heel bepalend vind voor de algehele ontspanning. Het meegeven van tips of kleine oefeningen vind ik fijn om te doen zodat je het steeds meer in je leven zou kunnen gaan toepassen. Zodat het een nieuwe gewoonte gaat worden. Meer rust en minder rennen.

Als je dit interessant of fijn lijkt kom dan eens een lesje meedoen om te ervaren of het wat voor je kan zijn.

En op mijn pagina onder het kopje blogs kun je nog veel meer lezen over alles wat ik mee wil geven en belangrijk vind.

Waarom ben ik gaan doen wat ik nu doe?


Ik ben na de bevalling van mijn tweede dochter direct in een angststoornis/burn-out terecht gekomen. Na lang zoeken waardoor dit kwam, ben ik erachter gekomen dat ik in mijn hele leven onbewust heel veel stress heb opgebouwd in mezelf. Daar ben ik achter gekomen nadat ik naar meerdere psychologen en therapieën toe ben geweest. Maar toch was ik er nog niet voor mijn gevoel. Ik snapte het allemaal wel, maar wist niet hoe ik dat voor elkaar moest krijgen in mijn hoofd. Op advies van een vriendin heb ik de cursus mindfulness gevolgd van 8 weken, dat heeft mijn hele leven veranderd. Toen ik mij bewust werd van mijn automatische piloot en dat ik niet mijn gedachten ben, kon ik dingen gaan veranderen.

Later ben ik de compassie training gaan doen om nog wat dieper te gaan en meer voor mezelf te leren kiezen. Daardoor heb ik de stap gemaakt om mijn baan op te zeggen en mijn hart te gaan volgen. Ik ben kort daarna begonnen met de opleiding voor yoga nidra en met de yin yoga docenten opleiding. Het motiveerde mij om echt te gaan doen waar ik goed in ben: dat is mensen positief stimuleren en technieken aan te leren waardoor ze meer in balans kunnen komen.

Want je hebt geen stressvol leven, er zijn stressvolle momenten. Je kiest er zelf voor hoe je met deze momenten omgaat.  Zou jij willen leren hoe je bewuster een keuze kan maken? En waar zou jij dan voor kiezen?

Copyrights © Dharana Zelhem / © handig! media 2018 All Rights Reserved - Photography @priscavisser - Algemene Voorwaarden en Privacy beleid