DHARANA ZELHEM


Mijn Doel


De reden dat ik mijn eigen bedrijf ben begonnen is dat ik heel graag zoveel mogelijk mensen wil leren hoe je verandering kunt brengen in je leven. Doordat ik ben begonnen met mediteren is er zoveel veranderd. Ik heb de laatste 6 jaar zoveel rust gekregen in mijn hoofd en daardoor ook in mijn leven. Ik had altijd heel veel lichamelijke klachten. Vooral veel spierspanning in mijn hele lichaam. Heel veel last van mijn onderrug. Ik ben jarenlang overal heen geweest om maar te zoeken waar dat vandaan kwam. Maar ze konden nergens iets vinden. Ook dat is helemaal verdwenen sinds ik mediteer. Ik wil jou graag helpen om je bewust te maken wat ontspanning en ademoefeningen met je kunnen doen. Maar ook helpen om je bewust te maken dat discipline, vertrouwen en geduld heel belangrijk zijn. Het heeft tijd nodig om verandering aan te brengen. Ik zou je graag ondersteunen in het hele proces van bewust worden en meer tijd maken voor jezelf. Ik wil je leren hoe je zonder oordeel naar alles kunt kijken. Hoe je milder kunt worden voor jezelf. Hoe je vaker rust kunt inbouwen in je dag. Mijn doel is dat jij steeds meer ontspanning mag gaan ervaren. Dat je langzaam meer energie over gaat hebben aan het einde van je dag. Dat je alles wat luchtiger kunt gaan leren bekijken. Dat je lichaam steeds soepeler en ontspannen aan gaat voelen. Dat je beter om kunt gaan met alle dingen die op je pad komen. Mijn doel is natuurlijk ook dat je het steeds meer in je dagelijkse leven gaat toepassen( als je het zelf ook heel graag wil natuurlijk;)). Dat je buiten de lessen om er ook mee oefent. Zodat het ook meer een manier van leven wordt waarin alles wat meer in balans is.

Stress en lastige situaties blijven komen maar ik wil jou graag leren om een manier te vinden zodat je er beter mee om kunt gaan. Dat scheelt zoveel. Je bouwt minder spanning op en minder onrust in je hoofd. Je leert makkelijker loslaten. Maar je moet het wel zelf willen.
Ben jij op zoek naar meer rust en balans? Je mag altijd mailen of bellen als je vragen hebt. Wie weet tot gauw.

En op mijn pagina onder het kopje blogs kun je nog veel meer lezen over alles wat ik mee wil geven en belangrijk vind.

61d05942-5938-494b-abe5-4cbe0d07a43c
IMG_7256

Waarom ben ik gaan doen wat ik nu doe?


Ik ben na de bevalling van mijn tweede dochter direct in een angststoornis/burn-out terecht gekomen. Na lang zoeken waardoor dit kwam, ben ik erachter gekomen dat ik in mijn hele leven onbewust heel veel stress heb opgebouwd . Daar ben ik achter gekomen nadat ik naar meerdere psychologen en therapieën toe ben geweest. Maar toch was ik er nog niet voor mijn gevoel. Ik snapte het allemaal wel, maar wist niet hoe ik dat voor elkaar moest krijgen in mijn hoofd. Op advies van een vriendin heb ik de cursus mindfulness gevolgd van 8 weken, dat heeft mijn hele leven veranderd. Toen ik mij bewust werd van mijn automatische piloot en dat ik niet mijn gedachten ben, kon ik dingen gaan veranderen.

Later ben ik de compassie training gaan doen om nog wat dieper te gaan en meer voor mezelf te leren kiezen. Daardoor heb ik de stap gemaakt om mijn baan op te zeggen en mijn hart te gaan volgen. Ik ben kort daarna begonnen met de opleiding voor yoga nidra en met de yin yoga docenten opleiding. Het motiveerde mij om echt te gaan doen waar ik goed in ben: dat is mensen positief stimuleren en technieken aan te leren waardoor ze meer in balans kunnen komen.

Want je hebt geen stressvol leven, er zijn stressvolle momenten. Je kunt er zelf voor kiezen hoe je met deze momenten omgaat.  Zou jij willen leren hoe je bewuster een keuze kan maken? En waar zou jij dan voor kiezen?

“♥Ik besloot dat ik het kon.♥”

foto website over mij

MIJN ONTWIKKELING IN HET KORT;)

Toen ik last van een angststoornis kreeg wist ik niet waar ik het moest zoeken. Ik heb ontzettend veel therapieën tegelijk gedaan omdat ik van dat gevoel af wilde. Mijn man zei vaak: “Je weet niet eens wat werkt omdat je teveel tegelijk doet”. En mijn reactie was dan: ” Dat maakt me niks uit zolang ik er maar vanaf kom”. Achteraf had hij natuurlijk gelijk maar dat wilde ik toen natuurlijk niet inzien. Ik weet niet eens meer precies wat ik allemaal gedaan heb. Maar toen ik eenmaal wat meer rust voelde ben ik langzaam andere dingen gaan uitzoeken.

Ik vind het belangrijk om te blijven leren zodat ik steeds meer groei in mijn eigen persoonlijke ontwikkeling en vanuit daar jou ook beter kan ondersteunen. Ik ben als eerste begonnen met de 8 weekse Mindfulness training. Deze training had al heel veel voor me gedaan maar ik merkte doordat ik bewuster werd van mezelf, dat ik ook begon op te merken dat ik heel erg oordeelde over mezelf. En toen kwam de Compassietraining op mijn pad. Daarin ging ik leren hoe ik milder kon worden voor mezelf en mijn meditaties daar ook op aan te passen. Die training duurde 16 weken en was echt heel waardevol.

Ook heb ik een 2 daagse cursus gedaan in verbindende communicatie. Deze cursus sprak mij aan omdat ik graag op een andere manier wilde leren luisteren en communiceren. Vanuit verbinding i.p.v. vanuit het hoofd en vastgeroeste patronen. Het mooiste wat ik daar uit meegenomen heb, is dat achter elke emotie een behoefte zit. En door dat inzicht, luister ik op een andere manier en kijk ik verder dan de woorden die gezegd worden.

Ook heb ik een familieopstellingen dag gedaan. Doordat ik steeds meer ging mediteren en daardoor meer inzichten kreeg in mezelf kwam ik erachter dat er een hele hoop onopgeloste emoties in mij zaten. Vooral vanuit mijn kinderjaren. Binnenkort ga ik weer aan zo`n dag deelnemen en dit keer bij Els van Steijn:)

Ik heb ook een seminar gevolgd bij Bart van de Belt. Dat was vooral om mezelf zakelijk te ontwikkelen en om te leren hoe ik het beste uit mezelf kon halen. Mooiste inzicht van die dag was: “Je hoeft niet alles opnieuw uit te vinden. Zoek een voorbeeld persoon die jou inspireert, kijk en  leer en haal eruit wat bij jou past”. En dat heb ik zeker gedaan! Mijn inspiratiebron was Charlotte van `t Wout.

Ik heb een opleiding gedaan bij Jan Geurtz, een seminar persoonlijk leiderschap gevold bij Mark Verhees, een cursus over introvert zijn en hoe je daar mee om kunt gaan van Charlotte van `t Wout en ik volg regelmatig seminars om bij te blijven leren op alle vlakken in mijn leven.

Ik ben naar een Haptonoom geweest. Ik wilde graag meer leren voelen. Ik ben meer een denker en ken en gebruik het woord `voelen`ook bijna nooit. Maar ik zou het wel heel graag willen zodat ik meer vanuit gevoel kan gaan leven. Omdat ik geloof dat ik dan nog meer kan geven en meer kan leren ontvangen. Als ik meer vanuit mijn gevoel kan gaan lesgeven weet ik zeker dat ik nog meer kan brengen en toevoegen.

Ik luister dagelijks naar een podcast, ik lees ontzettend veel boeken, ik kijk op you tube naar inspirerende mensen en ik probeer van alles en iedereen om me heen te leren.

Ik ga maandelijks naar een masseur, voetreflexmassage en volg yoga lessen zodat ik de  rust blijf houden om het beste te kunnen geven aan iedereen met wie ik werk en van wie ik hou inclusief mezelf natuurlijk;)

Ik doe dit allemaal niet omdat ik mezelf niet goed genoeg vind maar omdat ik het mezelf gun om het beste uit mezelf te halen. En ik word er heel blij van en het geeft me ontzettend veel positieve energie.

benieuwd naar meer over mij

Volg mij ook op facebook

Of  instagram

Meer over mij op You tube

Copyrights © Dharana Zelhem / © handig! media 2018 All Rights Reserved - Photography @priscavisser - Algemene Voorwaarden en Privacy beleid