Heb je last van een gespannen of stijf lichaam? Lig je vaak s`avonds uitgeput op de bank? Kun je lastig nadenken en vergeet je dingen doordat je hoofd vol zit? Heb je het gevoel dat er aan alle kanten aan je getrokken wordt? Heb je een stressvolle baan? Slaap je slecht? Of wil je gewoon even een uurtje helemaal niets? Misschien kan yoga dan iets voor je betekenen!

 


Waarom geef ik speciaal een mannenles? En waarom zou het goed voor jou kunnen zijn?

Ik merkte dat mannen het toch een drempel vinden om naar de yoga te gaan. Misschien omdat ze er een verkeerd beeld van hebben. Ze weten niet wat ze kunnen verwachten. Of dat er gedacht wordt dat het meer een vrouwending is. Maar juist voor mannen is het ook zo belangrijk.

  1. Je wordt er flexibeler van. Heel belangrijk als je veel sport.
  2. Je gaat er beter door slapen.
  3. Je leert beter ontspannen.
  4. Je leert ook om je gedachten wat meer te laten voor wat ze zijn.
  5. Je mentale veerkracht groeit.
  6. Je leert beter je grenzen aanvoelen waardoor je er minder snel overheen gaat. ( heel belangrijk op je werk en prive)
  7. De rust en de focus bewaren op het moment dat dingen onzeker en spannend zijn. Dat is een van de dingen die je kunt leren door te mediteren in de houding.
  8. Je leert meer focussen waardoor je energie over gaat houden i.p.v. elke avond uitgeput op de bank in slaap te vallen.
  9. Een rustige beheerste ademhaling heeft een positief effect op het zenuwstelsel en organen. En het ontspant lichaam en geest.

Ik geef de ene week een yin yoga les en de andere week een yin en yoga nidra les. Bij de yoga nidra les doen we eerst strekkingen en daarna lig je het laatste half uur stil en hoef je alleen maar te luisteren naar mijn stem. De yoga nidra is een techniek om dieper te ontspannen. Ik merk dat de mannen in mijn les graag de rustige les doen omdat ze normaal al zoveel moeten in hun leven. Ze hebben behoefte aan gewoon even helemaal niets. Even het werk los mogen laten en de spanning die daarbij opgebouwd is.

Wat kun je verwachten?

Een fijne rustige les met liggende of zittende houdingen waarin we strekken. De strekkingen zijn meestal tussen de 3 en 5 minuten. Tussendoor wat kleine bewegingen om wat meer beweging in het lichaam te brengen. Het gaat er niet om hoe de houdingen eruit zien. Het gaat erom dat jij de strekking voelt in jou lichaam. En dat jij langzaam steeds meer rust gaat ervaren in je lichaam en in je hoofd.

Nieuwsgierig geworden? Kom dan eens een gratis proefles meedoen. Deze les wordt twee keer per maand gegeven op maandagavond van 20.15-21.30 aan de boldijk 6 in Halle, bij de Boldiek. ( en bij meer animo eventueel op een andere avond erbij)

Je hoeft niets mee te nemen. Alleen makkelijke kleding aantrekken.

Voor vragen mag je altijd mailen naar nanda@dharanazelhem.nl.

Als je op zoek bent naar meer rust in je hoofd en daardoor meer ontspanning in je lichaam, dan zou dit een heel goed begin kunnen zijn;)

Reacties van deelnemers:

Goede sfeer en niet zweverig,

mooie balans tussen spanning en ontspanning


Copyrights © Dharana Zelhem / © handig! media 2018 All Rights Reserved - Photography @priscavisser - Algemene Voorwaarden en Privacy beleid