Belangrijke mededeling;) Ik ga helaas stoppen met de yogalessen. Mijn laatste les geef ik op woensdag 27 oktober. Ik ga me volledig focussen op mijn coachingstrajecten.

"Klachten zijn een vriendelijk signaal van je lichaam om te laten zien dat er iets niet goed gaat."

Ik geef 3  verschillende yogalessen ( ook een speciale les alleen voor mannen) en een aantal keer per jaar een meditatie/ ademcursus. Alle uitgebreide informatie vind je onderaan de pagina. Er zijn yoga matjes en andere materialen beschikbaar. Natuurlijk mag je ook je eigen yoga mat meenemen, als je dat prettiger vindt. Het is belangrijk om makkelijk zittende kleding aan te trekken en  laagjes zodat je iets aan of uit kunt doen als je het warm of koud krijgt. Ervaring is niet nodig, je kunt op ieder gewenst moment lessen volgen.

Als je hieronder in het rooster op “boek nu” klikt, kun je jezelf vrijblijvend inschrijven. Of via momoyoga.nl/dharana. Er is ook een app van momoyoga beschikbaar waardoor het nog makkelijker is om te boeken en te kijken naar het rooster. Als je een les wil meedoen dan klik je op boek nu, dan betaal je via ideal en dan kun je jezelf inschrijven in de les. En daar vind je wat er nog meer mogelijk is. Ook verzorg ik, in overleg, lessen op locatie of privé lessen.

De lessen worden gegeven aan de boldijk 6 in Halle, bij de Boldiek. En bij warm weer worden de lessen buiten gegeven op dezelfde locatie. Dat kun je altijd in het lesrooster vinden.

Via onderstaande knoppen kun je jezelf vrijblijvend inschrijven in mijn systeem of als je al ingeschreven bent klik je op de knop boeken.

Info & tarieven

Yoga

Je mag twee keer een proefles volgen voor 15 euro. En daarna heb ik 3 opties voor strippenkaarten:

  • 4 lessen ( 4weken geldig) voor € 45,00
  • 5 lessen ( 3 maanden geldig) voor € 62.50
  • 10 lessen ( 5 maanden geldig) voor € 115,00

Online yoga& adem lessen

Voor een les van 75 minuten betaal je 7,50 en voor een korte les van 20 minuten betaal je 2,50. https://www.momoyoga.com/dharana/

Meditatie & ademcursus  

Ik geef online via zoom een meditatie en ademcursus waarin ik je in 3 weken kennis laat maken met meditatie en ademoefeningen. Wat het je kan brengen en hoe je het in kunt zetten in je dagelijkse leven.

Wat kun je verwachten: ik geef 3 keer 45 minuten  een webinar via zoom waarin ik uitleg geef en we gaan samen oefeningen doen. Ook krijg je meditatie en adem recordings mee voor thuis zodat je zelf goed kunt blijven oefenen zodat het steeds meer een nieuwe gewoonte gaat worden. En aan het einde van de cursus krijg je een e-book mee met alle uitleg en tips. Zodat je alles in alle rust kunt nalezen. Want herhaling is super belangrijk.

Kosten: € 75 euro

Vervolg meditatie en ademcursus.

Mocht je graag langer willen doorgaan, dan is de vervolgcursus een mooie optie. In deze vervolg cursus gaan we 1 keer per maand 60 minuten voor een periode van 6 maanden verder met oefenen zodat het nog meer in je systeem gaat zitten. Ik weet uit ervaring dat het echt tijd nodig heeft om een nieuwe gewoonte aan te leren en om je er ook echt zekerder over te voelen. Hoe langer je oefent hoe meer rust je gaat ervaren en sterker je jezelf gaat voelen. En dat gun ik jou. Ook is er elke keer tijd voor vragen zodat je ook echt voor jezelf verder kunt groeien. Ik wil je graag zo goed mogelijk ondersteunen zodat je het ook echt blijft volhouden want het kan je echt brengen waar je naar op zoek bent. Meer rust, meer ontspanning in je lijf, meer energie, meer zelfcontrole, meer geloof in jezelf en het mooiste van alles: Je gaat jezelf steeds meer gunnen en dat is een heel mooi proces.

Kosten: € 60

Voor meer informatie of inschrijving mag je mailen naar nanda@dharanazelhem.nl

Wat is mediteren?

Mediteren is een techniek om je geest en lichaam rustig te maken en je vrij te maken van stress. Met regelmatig mediteren bereik je geestelijke en lichamelijke rust en ontspanning. Iedereen kan mediteren leren. Er zijn heel veel onderzoeken gedaan naar de resultaten van het mediteren. Een paar voordelen zijn: minder last van angst, creatiever, beter slapen, werkt goed tegen depressies en burn-out. Je krijgt meer zelfvertrouwen, je hebt meer energie over aan het einde van de dag. Je gaat leren dat je niet je gedachtes bent. Je blijft minder hangen in dingen en gaat steeds minder beren op de weg zien. Je kunt daardoor meer loslaten en genieten.

Wat is yin yoga?

In de yin yoga lig je langer in dezelfde houding, meestal 2 a 5 minuten. Zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen. Het is de bedoeling dat je de houdingen doet op een grens van 70/80 procent in de yin yoga. Je gaat op zoek naar de juiste strekking en waar je toch comfortabel in kan blijven. De yin yoga oefeningen zijn heel fijn omdat je even niet intensief hoeft te bewegen, maar juist de tijd kunt nemen voor je lichaam. Bij lichamelijke klachten heeft het ook een herstellende werking als je op een grens van 20 procent gaat zitten. Bijna alle houdingen zijn zittend of liggend. Je hoeft er niet lenig voor te zijn. Het gaat erom dat jij de strekking ervaart in jou lichaam. Het kan ook voor bijna alle leeftijden. Waar je bij de meeste sporten je spieren aan- en ontspant, gaat het er bij yin yoga om dat je zoveel mogelijk spieren loslaat. Yin yoga is de manier om bindweefsel en gewrichten te herstellen en versterken.

Wat is yoga nidra?

Yoga Nidra betekent letterlijk `yogaslaap`. Maar in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, heeft het niet met slapen te maken. Tijdens Yoga Nidra is je bewustzijn tussen waken en slapen, een staat die je normaal gesproken alleen bereikt in je diepe slaap. Een sessie staat gelijk aan vier uur slaap. Daarom voel je je na Yoga Nidra verfrist en uitgerust. Tijdens de yoga nidra word je door mijn stem door de verschillende fases van de beoefening geleid. Behalve diepe ontspanning, heeft Yoga Nidra ook tot doel om je onderbewustzijn op te schonen van diepgewortelde stress. Je zult misschien merken dat je beter en dieper slaapt, je kunt je beter concentreren, meer rust, creativiteit en energie hebt en dat je immuunsysteem sterker wordt. Daarnaast kan deze vorm van yoga helpen tegen angsten, depressie, burn-out en zelfs een te hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten.

De adem.

Het belang van een goede ademhaling

Na veel onderzoek blijkt dat de een goede ademhaling een hele waslijst aan positieve invloeden op het lichaam met zich meebrengt. Uw immuunsysteem wordt sterker, waardoor u minder bevat bent voor ziektes en temperatuurwisselingen. De bloeddruk wordt verlaagd, zonder invloed van medicijnen. Het verscherpt onze focus, het creatieve proces en zorgt voor een langere levensduur.

Mensen die met migraine en negatieve gevoelens kampen, zouden ook baat hebben bij een goede ademhaling. Kortom, door goed te ademen krijgt het brein een optimaal hoeveelheid zuurstof binnen om goed te functioneren en versterkt dit uw mentale helderheid.

Wist je dat maar liefst 80% van de bevolking maar 30% van hun longcapaciteit gebruikt? Spanningen, angst, oververmoeidheid en overbelasting kunnen de oorzaak zijn van een onregelmatig ademhalingspatroon.

Als ik je alvast 1 tip mag geven: Zorg dat je uit adem langer is dan je in adem. En voel het verschil!

Copyrights © Dharana Zelhem / © handig! media 2018 All Rights Reserved - Photography @priscavisser - Algemene Voorwaarden en Privacy beleid